SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Djurmöten 2019

Har inte varit så flitig med att blogga här under året som gått men ska ändå min vana trogen göra ett inlägg med en bild för varje månad under året. Brukar försöka ha ett tema, och inspirerad av Lenas blogg här väljer jag djurmöten jag haft under året då djur och natur är det jag fotar mest och haft tur med många nya och spännande djurmöten.

Tidigare år har sett ut så här:
2011 (utan något speciellt tema).
2012 (att tvinga fram sina bilder - då det varit lite tungt att fota varje dag).
2013 (bilder som jag inte visat tidigare - året i svartvitt).
2014 (sammanfattning av årets väder i Sörmland).
2015 (Sett från hundarnas perspektiv - hundbilder i svartvitt).
2016 (Månadens första bild - första bilden varje månad i mitt projekt 365).
2017 (Mitt fotoår - planerade fotograferingar och fotoutflykter)
2018 (Bilder runt husknuten)

Januari: I mitten på månaden fick min ena hund somna in efter några dagar på djursjukhuset som inte slutade väl ;-( Dagen efter följde jag med en kompis till ett stall med islandshästar för att skingra tankarna på det tråkiga och fokusera på annat.

Februari: Fotoresa till Kenya med en massa spännande djurmötet, lejon, noshörningar, leopard med ungar, zebror, giraffer, hyena, schakal, bufflar, apor, antiloper, exotiska fåglar, hyrax, elefanter mm så omöjligt att välja nån favoritbild men den enda geparden vi lyckades se är i alla fall en av höjdarna!

Mars: Möte med tre älgar i skogen under en hundpromenad. Inte årets bästa älgbild men alltid roligt att få se dom och kul att fånga tre på samma bild. Åker även på en fototur till Tysslingen, tyvärr nästan inga svanar den dagen men får ändå en del andra fågelbilder som jag blev nöjd med.

April: Mitt första besök till Hornborgasjön, en natt i tjädergömsle (men tyvärr uteblev tjäderspelet) och många nya djurmöten, bl.a storlom som jag lyckats fota för första gången men månadens bild får bli hasselsnoken som också är första gången jag ser.

Maj: Ännu en månad med många spännande djurmöten, både vilda och tama då jag träffar min blivande valp för första gången, besöker Stora Sundbys hjorthägn och en stenknäck kommer till min fågelmatning och lyckan är total när jag upptäcker ett rävgryt med 3 ungar bara 100 m hemifrån så en av ungarna bli månadens bild.

Juni: Naturen fortsätter att leverera, en lappuggla som håller till bara några kilometer hemifrån och är helt orädd så den blev väl fotograferad av många! Förutom ugglan blev det ytterligare ett besök hos valparna innan det var dags att hämta hem nykomlingen och innan dess hann min andra hund Celine och jag med lite fjällvandring i sällskap med andra fyrbenta.

Juli: Äntligen Lottas tur att bli månadens bild drygt 11 veckor gammal och har bott hos oss snart en månad, mycket spring i benen och bus med Celine! Även för Lottas del blir det mycket nya möten men mina höns, kycklingar, andra hundar, hästar och allt vad en valp måste vänja sig vid.

Augusti: Besöker en kompis i hennes stuga där även ett gäng smågrodor huserar, så söta då dom tog skydd under en sten där som kände sig trygga, inte mycket större än en tumnagel. Förutom dom små har jag fotat på bruks SM med kallblodshästar.

September: En liten semestertrip till Småland och en tur i Kosta safaripark där det blev många djurbilder, här har jag fått både bison och smågrisar på samma bild och ett par dagar senare lyckades jag få min första bild på kungsfiskare.

Oktober: Inte ovanligt att jag ser hjortar på fältet nedanför huset men  det brukar vara dovhjort så extra kul när det kom ett gäng kronhjortar! Utöver det bjöd månaden på en liten kungsfågel och spillkråkor som man inte heller ser så ofta.

November: Ryktena går om en hökuggla i närområdet och den blir nog lika välkänd som lappugglan tidigare, dock lite mer svårfotograferad då den helst sitter högt upp i nån trädtopp. Lyckats även med mina första bilder på den söta lilla gärdsmygen den här månaden.

December: En av dom få dagar med lite snö hittills i vinter i början på månaden och en dovhjort spanar nyfiket på oss när jag är ute på promenad med hundarna.Postat 2020-01-01 23:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Det händer mycket nu i naturen...

Länge sen jag gjorde nåt blogginlägg här men nog har fotat desto mer med fokus på djur och natur. Det händer så mycket så det gäller att alltid ha kameran skjutklar. Här kommer en liten sammanfattning av vårens och försommarens bildskörd tagna på hemmaplan. Kommer inte överens med bloggverktyget här och hur jag än försöker hamnar inte bilderna iden ordning jag vill så nu får det bli huller om buller...

En halvstor harunge som flyttat in på gården, en av dom senaste bilderna fotad 17/6 som var tänkt att hamna på slutet...

Samma dag som harungen fastnade på bild var det dags för familjen sädesärla att lämna boet.

Inte bara vilda djur, med en ny valp i huset blir det mycket hundbilder. Celine och lilla Lotta.

En dag i maj sa jag till min sambo att konstigt att vi inte sett några älgar på fältet än och när jag tittade ut genom köksfönstret fick jag syn på dom här två i skogskanten så det var bara att springa ut med kameran.

Förra året såg jag inte till fladdermössen på vinden en enda gång så blev extra glad när jag träffade på dom igen så dom finns kvar!

Ute på promenad med hunden och ett rådjur sticker upp huvudet bland hundkäxen.

Verkar vara ovanligt gott om nyckelpigor i år. Smaskar på bladlössen på en rosenbuske på gården.

En av årets höjdpunkter att träffa på en lappuggla i Sörmland! Också fotad då jag var ute på promenad med hunden...

Stenknäck har jag aldrig sett förut och den här har jag fotat från köksfönstret.

Huggormsmöte på hundpromenaden, hunden kopplad på säkert avstånd medans jag fotade.

Ytterligare en av vårens riktiga höjdare, då jag upptäckte en rävlya bara 100 meter hemifrån. Första mötet då jag nästan var hemma efter promenad med hunden, lyckades med flera bilder dagen efter då jag smög dit utan hund.

Har hört att det ska finnas häckande storlom i sjön hemmavid men aldrig sett nån fast vi bott här sen -92 men en dag i April då jag som vanligt var ute med hunden hörde jag ett rop från sjön som fick mig att stanna till och spana... Hade bara 200 mm på kameran men lyckades ändå få några bilder.


Gott om ekorrar i år också, hunden märker dom oftast först, dom är spännande tycker hon! Alltså är det många fördelar med hund då många av dom här bilderna kommit till tack vare alla mina promenader med hund i skog och mark ;-)

Lappugglan, rävungarna, hundar mm finns det mycket mer bilder på i min andra blogg www.susajt.se kolla under menyn blogg eller välj kategori "djur och natur" för den som vill se mer.Postat 2019-06-18 00:23 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Lejon

Ett par unga lejon ligger och myser i gräset i Kenya.

Puss på dig syrran!

Psst, ska vi busa?

Ooops, ser du fotografen där?

Då måste vi visa vad vi går för... kom igen nu!

Vi är ju stora farliga och vilda lejon, grrr….

Och hungriga, kanske man kan äta upp den där fotografen...

Hehe, skojade bara, blir det bra om jag ler på bild ;-) Postat 2019-03-28 23:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Zebror

Ett zebrasto med föl från min resa till Kenya. Enligt wikipedia är det faktiskt vita ränder på mörk botten fast det ser ut att vara tvärtom... tycker jag i alla fall. Mer info om zebrorna och fler bilder i min andra blogg. Där hittar du även tidigare inlägg från safariturerna med alla djur vi såg.Postat 2019-03-18 22:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Noshörningar

En av mina favoritbilder på en noshörningsfamilj vi såg på en av många safariturer i Kenya. Det här är vit noshörning och vi såg även några svarta som är mer utrotningshotade, men namnen har ingenting med färgen att göra... Följ länken för mer info och fler bilder här i min andra blogg.Postat 2019-03-05 20:54 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 125 Nästa 

Tidigare blogginlägg