SiU @ Susajt

Ett komplement till min privata hemsida www.susajt.se med mitt Projekt365.

Dom är så svåra att fotografera...

Jag ser dom varje dag och man blir nog lite hemmablind och det blir inte så ofta jag fotar dom vuxna djuren utan mest när jag har nykläckta kycklingar. Men här kommer dom några av dom vuxna Hedemorahönsen som jag försökt fånga på bild vilket inte är helt enkelt då höns har så knyckiga rörelser och ofta står med näbben och pickar i marken och alltid kommer det nån och springer i vägen för den jag riktar in mig på...

Eller som här... en massa gräs i vägen.

.

En del av flocken. Tupparna är enklast att fota då dom oftare sträcker på sig och spanar medans hönorna pickar med sina kycklingar.

.

Men vi börjar med porträtt av några damer, dock har dom inga namn.

.

Men alla är ringmärkta så jag håller reda på ålder och för bok över ruvningar etc.

.

En grå dam.

.

Och en gräddvit, det är dom färgvarianterna jag har.

.

Äldsta tuppen, fyra år.

.

Tupp nr 2, tre år.

.

Samma tupp som ovan.

.

Yngsta tuppen (förutom dom som kläckts i år), ett år.

.

Några av årets tuppkycklingar, ca 2 månader gamla.

.

En ensam liten tupp på egen upptäcksfärd.

.

Sist men inte minst, en söt liten hönskyckling som fortfarande har lite kycklingdun kvar i fjäderdräkten.

Och glöm inte att förstora!

Inlagt 2015-07-21 09:13 | Läst 2452 ggr. | Permalink
En dröm att kunna ha höns, de är så charmiga och dina är så vackra.
Kan inte en av dem få heta Agda?
Fina bilder på dina höns och tuppar.
I ett flerbostadshus här i närheten där jag bor, var det en familj som skaffade sig höns och även en tupp. De bodde på deras uteplats, till förtret för de övriga i huset för tuppen var inte direkt tystlåten av sig.
Vid ett tillfälle då jag var ute med mina hundar och grannen kom med sin stora golden så snodde han en höna och sprang hem med den. Vilken uppståndelse det blev i grannskapet, men hönan klarade sig. han hade burit den så försiktigt.
Svar från SiU   2015-07-21 22:27
Ja det kan nog vara lite besvärligt att ha höns i ett bostadsområde... själv hör jag knappt tupparna, dvs man blir så van vid deras galande så man inte tänker på det. Ska fundera på om nån av damerna passar att heta Agda ;-)
Fina bilder!
Jag har inga egna höns, men grannen har sitt hönshus ca:40 meter från min entré, grannfrun kom en dag och frågade om dom var störande, tvärtom svarade jag en morgon kaffe med hönskackel och en virrig tupp är härlig musik på morgonen, och så slipper man mata och städa också!
Men några ägg får jag då aldrig:(

Kenneth
Svar från SiU   2015-07-21 22:29
Tycker också det bara är trevligt att höra hönsens kackel och tupparna som gal... tycker nog att du har en lite snål granne som inte bjuder på lite riktiga ägg ;-)
Jag tycker du har lyckats fint med att plåta hönorna. Får du gå ifred för tupparna? De kan vara väldigt aggressiva.
Svar från SiU   2015-07-21 22:31
Har haft Hedemorahöns i över 20 år och aldrig varit med om minsta antydan till nån aggressiv tupp, i så fall hade den helt sonika hamnat i grytan då det inte är nåt att spara och avla vidare på....
Väldigt fina bilder på hönsen och jag tycker absolut inte det gör något att det är lite gräs framför ibland. De lever ett prima liv dina fåglar.
Hälsningar Lena
Svar från SiU   2015-07-21 22:32
Tack Lena, dom trivs där gräset är lite högt vilket också ger lite skydd då dom går helt fritt, så viss har dom det bra!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg